نيني سايت
ارائه خدمات روانشناسي

بي قراري كودك در 3ماه اول تولد امري طبيعي است كه در اكثر كودكان اتفاق مي‌افتد. معمولا گريه هاي بيش از حدرا به گريه‌هاي بالاي 3 ساعت مي‌گويند. بي قراري كودك به عوامل مختلفي مانند تشنگي، گرسنگي، خستگي، ترس و … بستگي دارد. براي آرام كردن كودك ابتدا بايد علت بي قراري و گريه او را بدانيد و سپس به دنبال راهكاري براي رفع گريه باشيد. والديني كه قبلا تجربه فرزند پروري نداشته اند معمولا با بي قراري كودك مي‌ترسند و هول مي‌كنند. اما زماني كه با انواع گريه هاي كودك آشنا شويد به راحتي مي‌توانيد علت را تشخيص دهيد و راهكار مناسب را بكار گيريد.

منبع: بي قراري كودك | علت و درمان بي قراري كودك

بي قراري كودك

بي قراري كودك هميشه باعث كلافگي پدر و مادرها مي شود، مخصوصا كساني كه تجربه اولين بچه شان است. گاهي آرام سازي كودك به قدري سخت و طاقت فرسا مي‌شود كه والدين ديگر توانايي براي آرام كردن كودك ندارند. بي قراري‌كودك هميشه نشان از خواسته يا درخواست است. كودكان به دليل گرسنگي، تشنگي، خرابكاري پوشك، كوليك و خستگي بي قراري مي‌كنند. براي اينكه كودك خود را آرام كنيد بايد دليل بي قراري كودك را بدانيد و طبق نيازهايش به او پاسخ دهيد.

معمولا كودكان شب ها و در مهماني ها دچار اضطراب و سردرگمي مي‌شوند. اما اين موضوع را به خاطر داشته باشيد كه بي قراري كودك در 3 ماه اول بسيار طبيعي است. در ادامه در رابطه با علت بي قراري كودك و روش هاي آرام سازي او توضيح داده ايم.

علت بي قراري كودك

هميشه اولين تجربه والدين در تشخيص علت بي قراري كودك با مشكلاتي روبرو خواهد شد. با گذشت زمان و كسب تجربه هاي جديد در فرزند پروري به علت بي قراري‌كودك راحت تر پي خواهيد برد. در ادامه در رابطه با علت بي قراري كودك اشاره كرده‌ايم.

1. گرسنگي

اولين علت بي قراري كودك گرسنگي است. ابتدا گرسنگي كودك را وارسي كنيد و سپس به او شير بدهيد. حتما به جدول هاي غذايي توجه كنيد. تا زماني كه توصيه شده از شير خود به كودك بدهيد. و در زمان مناسب از مكمل هاي غذايي براي سير كردن او استفاده كنيد. شير مادر سرشار از ويتامين ها و مواد غني براي رشد كودك است كه مصرف آن واجب و ضروري مي‌باشد.

2. تشنگي

دومين علت بي قراري كودك، تشنگي است. برخي از ماردان معمولا توجهي به تشنگي كودك نمي‌كنند اما كودكان نيز مانند همه بزرگسالان تشنه مي‌شوند و براي تشنگي بي‌قراري مي‌كنند. آب لازمه بدن انسان است. بنابراين از كودكان دريغ نكنيد و طبق تشخيص پزشك، به كودك مقدار آب لازم بدنش را برسانيد.

3. خرابكاري در پوشك | بي قراري كودك

سومين عامل بي قراري كودك كثيف كردن پوشك است. برخي از كودكان پوست حساس تري نسبت به بقيه دارند و با كوچكترين مقدار مدفوع به سوزش و خارش مي‌افتند. كثيفي و سوزش پوست در آدميزاد عذاب آور است چه بسا كودك بيشتر اذيت مي‌شود.

4. سرماي بدن كودك

يكي از عوامل بي قراري كودك، سرما است. معمولا دماي بدن‌كودك از چشم والدين دور مي‌ماند و كودك براي فهماندن سرماي بدنش شروع به بي‌قراري مي‌كند. دماي بدن كودك را چك كنيد و لباس گرم به تنش كنيد. احتمالا بي‌قراري كودك و گريه او بند مي‌آيد. اما سعي كنيد لباس اندازه و مناسب تن كودك كنيد تا با شدت گرما كلافه نشود.

5. گرماي كودك

پنجمين عامل بي قراري كودك گرما است. برخي از والدين براي اينكه كودكشان سرما نخورد به قدري لباس زياد و گرم تن او مي‌كنند كه باعث تب و كلافگي كودك مي‌شود. هميشه سعي كنيد از لباس هاي مناسب فصل بر تن كودك كنيد و بدن او را به فصل هاي مختلف عادت دهيد.

6. بيماري

يكي از عوامل بي قراري كودك بيماري است. گاهي عفونت يا بيماري داخل بدن كودك وجود دارد كه والدين از آن بي خبرند. كودكان زبان بيان درد را ندارند. بهتر است بابت بي قراري كودك به پزشك مراجعه كنيد و به بررسي عوامل دروني بدن او بپردازيد.

7. خستگي كودك

در مواردي كه كودك در مراسمات بوده يا دست به دست افراد در حال بازي است خسته مي‌شود. خستگي يكي از عوامل بي قراري كودك است. زماني كه طولاني مدت در مكاني‌قرار گرفته‌ايد و كودك دائم در حال بيداري است بايد به استراحت بپزدازد. براي آرامش و استراحت كودك يا موقعيت را ترك كنيد يا به دنبال محل آرامي براي استراحت و خواباندن كودك پيدا كنيد.

8. نياز به بغل والدين | بي قراري كودك

يكي از نيازهاي كودكان بغل والدين است. بي قراري كودك گاهي نشان از نياز به بغل خانواده است. زماني كه طولاني مدت او را بغل نمي‌كنيد بي قراري بيشتري از خود نشان مي‌دهد. معمولا كودكان به بغل والدين علاقه دارند و حس آرامشي از پدر و مادر خود مي‌گيرند. اما اين موضوع به خصوصيات اخلاقي كودكان نيز باز مي‌گردد. برخي كودكان طبق خصوصيات اخلاقي شان بيشتر نياز به توجه والدين دارند.

9. كوليك

گاهي كودكان به دليل دردهاي ناشي از كوليك بي قراري مي‌كنند. كوليك به معناي دردي است كه دليل مشخصي مانند گشنگي يا تشنگي ندارد. كودك در اين دوران صورتش به سرخي مي‌رود و شكمش متورم و سفت مي‌شود. يكي از دلايل بي قراري كودك را مي‌توان كوليك ناميد كه نشان از تحمل درد نامشخص است.

10. بي خوابي كودك

بي خوابي همه افراد اعم از بزرگ و كوچك را كلافه مي‌كند. علت بي قراري كودك را مي‌توان بي خوابي به شمار آورد. زماني كه در مكان پر جمعيت قرار داريد و از ساعت خواب‌كودك‌گذشته است، شك نكنيد كه كودك خسته، كلافه و بي خواب مي‌شود. بالاخره با استفاده از راهي مانند گريه و بي قراري بايد به شما بي خوابي اش را بفهماند. به ساعت خواب كودك اهميت دهيد و براي خواب او ارزش قائل شويد. خواب ناكافي در كودكان به تدريج باعث بروز اختلالات خواب مي‌شود.

راه هاي پايان دادن به بي قراري كودك

بي قراري كودك علل مختلفي دارد كه اشاره كرده ايم. اما مهم ترين قسمت، آرام سازي كودك است. زماني كه كودكان به دلايل مختلفي بي قراري مي‌كنند، تازه والدان نحوه آرام سازي را بلد نيستند. در ادامه راهكارهايي براي آرام سازي بي قراري‌كودك ارائه داده‌ايم كه بسيار كارآمد است.

1. كودك را در آغوش بگيريد

يكي از روش هاي آرام سازي كودك، در آغوش گرفتن اوست. همه كودكان تقريبا علاقه شديدي به بغل گرفته‌شدن نشان مي‌دهند. نوزادان زماني كه در رحم مادر قرار داشتند در مكاني تنگ و حالت جمع قرار گرفته بودند. اكنون با قنداق كردن و بغل كردن نوزاد مي‌توانيد به او كمك كنيد تا كمتر بي قراري كند.

2. پخش ريتم آرام

نوزادان 9 ماه به شنيدن صداي قلب مادر عادت كرده اند. پس از تولد نيز علاقه دارند تا صداي قلب مادر را احساس كنند. تماس بدني كودك و مادر بسيار به بي قراري كودك كمك مي‌كند. يا از موزيك ريتميك استفاده كنيد. پخش صداي آب، آهنگ بسيار ملايم، صداي هود، صداي سشوار و زمزمه لالايي بي قراري او را كاهش مي‌دهد.

3. ماساژ براي آرام سازي بي قراري كودك

ماساژ كودك به قدري او را آرام مي‌كند كه تمام دردهايش را فراموش مي‌كند. كودك را به شكم بخوابانيد و پشت او را ماساژ دهيد. دوباره كودك را به كمر بخوابانيد و شكم او را ماساژ دهيد. اين كار باعث رفع نفخ معده در كودك مي‌شود. با ماساژ بي قراري كودك را كاهش مي‌دهيد.

4. تكان دادن كودك

استفاده از گهواره يا تكان دادن كودك در آرام سازي بي قراري كودك كمك كننده است. احتمالا كودكاني را ديده ايد زماني كه در ماشين قرار مي‌گيرند و تكان مي‌خورند به خواب عميق فرو مي‌روند. كودكان با تكان تكان خوردن به آرامش مي‌رسند و بي قراريشان كاهش مي‌يابد.

5. كمك به مكيدن براي آرام سازي بي قراري كودك

مكيدن يكي از بهترين راه ها براي كاهش بي قراري كودك است. به كودك كمك كنيد تا با استفاده از مكيدن پستونك يا سينه مادر به آرامش برسد. مكيدن به كاهش ضربان قلب تند كودك و آرامش او كمك مي‌كند.

6. لباس گرم بپوشانيد

نوزادن قبل از تولد در بدن مادر قرار داشته اند و در محيطي گرم رشد كرده اند. زماني كه بي‌قراري كودك با روش هاي مختلف بر طرف نشد به او لباس گرم بپوشانديد تا احساس گرماي داخل بدن مادر را دريافت كند. به همين دليل با پوشاندن لباس گرم، به بي قراري كودك كمك خواهيد كرد.

7. به متخصص مراجعه كنيد

گاهي بي قراري كودك با رفع نيازهايش بر طرف نمي‌شود. شايد بيماري ها و عفونت هايي در بدن كودك وجود داشته باشد كه با روش هاي خانگي رفع نشود. اگر كودك با مراحل بالا آرام نشد تب او را چك كنيد. تب بالاي 38 درجه خطرناك است و بايد به متخصص مراجعه كرد.

كلام آخر

بي قراري كودك به دلايل مختلفي بستگي دارد. اما تشخيص و استفاده از روش كارآمد قسمت اصلي است. بي‌قراري‌كودكان تا قبل از 2 سالگي طبيعي است و جاي نگراني ندارد. مادران و پدران نقش مهمي در آرام سازي كودك دارند و بايد از روش هاي مهار گريه كودك آگاه باشند. براي كسب اطلاعات مي‌توانيد از روانشناس و مشاورين كودك استفاده كنيد. مركز مشاوره ني ني مايند به صورت تلفني و حضوري به شما عزيزان خدمات ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر روي لينك زير كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه بي قراري كودك مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ني ني مايند تماس حاصل نماييد.

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: بي قراري كودك | علت و درمان بي قراري كودك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/11/17  ] [ ۲۰ ] [ ninimind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب